Etiketter

, ,

I torsdags förmiddag vistades jag en stund i vid sundet mellan Norra och Södra Bergundasjön samt gick ut till den alltid så fina och inspirerande Borgmästarudden. Hade ingen fotoplan från början, men ägnade mig inledningsvis åt att försöka få korn på sävsångare i vassen. Har lyckats fota den tidigare, men det är en svårfunnen liten krabat. Nu sken solen så det var ingen stor uppoffring att vänta och försöka hitta den lilla sångare. Ibland vajade ett vasstrå lite onaturligt vilket signalerade att där finns en fågel. Eller en fisk. Efter ett tag fick jag fast ett par individer på bild. Sedan blev fågelbilder huvudtemat för denna lilla utflykt.

Sävsångare Sävsångare

Antalet fiskgjusar lär ha minskat i länet, så jag blev glad när jag fick syn på en som kom flygande.

Fiskgjuse

Skäggdoppingar finns det gott om i såväl Bergundasjöarna som Växjösjön m.fl. sjöar runt Växjö. Men det hindrar inte att man så fort tillfälle ges ”offrar” några bilder på denna fina och roliga fågel.

Skäggdopping

Björktrasten ser man mest i trädgårdar där den skuttar fram och letar maskar, små skalbaggar och andra kryp. Men vid Borgmästarudden hittade vi en björktrast som satt uppflugen på en torr gren. Den vände dock de mindre trevliga delarna mot oss, men det tycker jag ger fågeln lite karaktär. Sitter minsann inte och poserar hur som helst för en tvåbening med kamera!

Björktrast

Annonser