Etiketter

, , , ,

I fredags blev det en förmiddags- och middagstur till naturreservatet Våraskruv i Uppvidinge kommun. Det är mest känt för sina blomsterängar och vi hoppades att skåda orkidén Adam och Eva. Men det var säkert minst två veckor för sent. Det enda vi såg av dessa var blad eller i ”bästa fall” ett enstaka överblommat och brunt exemplar. Desto roligare var det att ge sig i kast med andra blommor, inte minst liljekonvalj.

Ängsvy

Ängsvy

Det fanns gott om områden med liljekonvalj, men inte så många blommor som var utslagna. Men visst är det vackert och mäktigt ändå?

Liljekonvalj(blad) i massor

Ibland blir man vankelmodig över var i bilden man ska lägga skärpan och vad som ska vara i oskärpa och därmed underordnat. Därför provade jag i några fall två varianter på ett och samma motiv. Vad tycker du är rätt val av följande två bilder?

Liljekonvalj

Nyckelpiga

Skogsstjärnan är en vacker men ofta förbisedd blomma. Jag tycker att den gör sig minst lika bra på bild som vitsippan. Dessutom har den en längre blomningssäsong, vilket är mycket tacksamt.

SkogsstjärnaÄven tjärblomster och jungfrulin är vackra blommor. En extra krydda är att upptäcka små djur/insekter på blommorna. En del ser man förstås i fotograferingsögonblicket, andra ser man först i efterhand, t.ex. i bilden på tjärblomster (men insekten är svårupptäckt!).

Tjärblomster

Jungfrulin

 

 

Annonser