Etiketter

, , ,

Under tredje dagen i Abisko användes kameran flitigt. Jag valde att inleda dagen med att stanna kvar i närheten av turiststationen medan resten av resesällskapet tog en tur till Norge. Det kom inledningsvis en och annan regnskur, men de var varken intensiva eller långvariga. Däremot skapade regnet intensiva och fina färger. Lite längre fram på dagen blev det uppehåll och lite sprickor i molntäcket.

20140731-0004

Abiskojåkka en bit uppströms turiststationen

Blåhake (ung)

Ung blåhake

20140731-0114

Ung lövsångare(?)

20140731-0063

Trädkonst

Tog en även en kort tur längs Abiskojåkka nedströms landsvägen och hittade några motiv som jag fastnade för.

20140731-0126 20140731-0131

På kvällen var det dags att gå en kvällsfotokurs där vi var hela två deltagare, jag och en till i resesällskapet. Första stoppet blev Silverfallet, som skapas där Gohpasjåkka kastar sig ner mot Torneträsk strax ”hitom” Björkliden.

Silverfallet

Silverfallet

Därefter bar det iväg till Björkliden, som blev det sista stoppet för kursen. När vi traskat upp till basen för fotosessionen ”belönades” vi av moder natur med ett halvtimmes intensivt regnande. En stor kontrast till det fina vädret tidigare på eftermiddagen och på inledningen av kursen… Men det vara bara att fortsätta att skapa bilder och se till att ha regnet och vinden i ryggen för att därigenom skydda kameran från den värsta vätan.

Björkliden

Lapporten

Efter att regnovädret upphört provade jag avslutningsvis att ljusmåla med handhållen blixt. Att ställa in skärpan i mörkret och att hitta rätt balans mellan omgivningsljus och blixtljus var som väntat en stor utmaning. Bland väldigt många försök kanske tre-fyra bilder kan anses acceptabla, här följer en av dessa.

Björkliden, Kvanne

Kvanne

Det var kul att prova ”blixtmålning” men jag tror inte att det blir tätt mellan försöken framöver. Har lite svårt att se nyttan med den tekniken för de motiv jag oftast fastnar för. Men man ska aldrig säga aldrig, eller hur?

Annonser