Etiketter

,

Näst sista dagen under Abiskoresan blev det så att jag hamnade i Björkliden två gånger. Dels på förmiddagen med yngsta dottern efter ett besök vid Silverfallet, dels en bit in på eftermiddagen med det kvarvarande resesällskapet – tyvärr hade en åkt hem denna dag eftersom jobbet kallade. Det känns nog extra surt för honom med tanke på de fågelupplevelser vi fick…

Första bilden är tagen mitt på dagen och därför är himlen lite blek, men Lapporten kan väl fotograferas alla tider på dygnet?

BjörklidenDen känsliga fjällgentianan kräver vackert väder för att slå ut så det var bara att passa på!

Björkliden, fjällgentiana

På eftermiddagen gick vi från Björklidenanläggningen till Kratersjön, en mycket trevlig och lätt vandring när man tagit sig uppför den initiala stigningen. I sjön fanns smålom, vilken jag ägnade mig åt en bra stund. Det blev en del bilder på smålommen som fungerar bra som minne av platsen, men jag gillar följande fågelbilder bättre.

Björkliden, stenskvätta

Stenskvätta

Björkliden, dalripa

Dalripa

Björkliden, fjällabb

Fjällabb (gånger två)

Som rubriken antyder fanns det fler blommor är fjällgentiana som pockade på uppmärksamhet.

Björkliden, rödblära

Rödblära

Björkliden, smörboll

Smörboll (men borde de inte heta solboll?)

Under vandringen hittade mitt ”övergivetöga” denna brygga i en liten sjö.

BjörklidenSom ni kanske anar hamnade jag längre och längre efter de övriga i sällskapet, det fanns så mycket att fotografera. Så det blev till att raska på mellan fotostoppen. Men å andra sidan var jag ändå tämligen lugn, jag hade nyckeln till den ena bilen! Så jag tog ett sista stopp strax innan den branta utförslöpan som ledde till parkeringen.

Björkliden, mjölkört, lapporten

Humla

 

 

 

Annonser