Etiketter

, ,

För snart två veckor sedan styrde vi färden till Gotland för att tillbringa helgen på denna vackra ö. Har aldrig varit där så sent på året och var extra spänd på hur naturen skulle te sig. Nu var det inte bara motivjakt som var anledningen till resan, utan det var även en jakt på orienteringskontroller som gällde. Det vill säga en etapp för mig och två för hustrun. Jag hoppade över andra etappen för att få mer tid till fotografering, men de bilderna kommer i nästa inlägg. Efter någorlunda väl förrättat värv under lördagsförmiddagen styrde vi färden mot Ljugarn på sydöstra ön (tävlingarna genomfördes i närheten). Efter en synnerligen god lunch på orten körde vi en kort bit norrut till Folhammars naturreservat med siktet inställt på raukarna. Klockan hade raskt tickat iväg till mitt på eftermiddagen så skymningen med sitt blåaktiga ljus kom lite tidigt ur min syn. Det var en mulen dag, men längst bort i horisonten fanns en liten ljusstrimma (synlig på första bilden). Hoppades att molnen skulle spricka upp lite vid solnedgången men så blev inte fallet. Men jag uppskattade ljuset ändå! Denna dag fick jag nästan helt släppa tankarna på intima landskap och försöka göra raukarna rättvisa med mer traditionell perspektiv och utsnitt. Det var svårt…

20141018-002120141018-0038-2 20141018-0050-2Tänkte att stenar och raukar bör fungera bra minst lika bra i svartvit, men det var svårare än jag tänkte mig. Efter flera misslyckade försök började missmodet sprida sig, men så helt plötsligt fick jag till ett par anständiga konverteringar.

20141018-0058 20141018-0041Den svåra frågan är om färg eller svartvit bäst förmedlar platsens magi denna sena lördagseftermiddag. Det finns för mig inget uppenbart svar på den frågan, har du några tankar om detta?

 

 

 

Annonser