Etiketter

, , , ,

Inför förra helgen var väderprognosen inte så lovande, speciellt inte för lördagen och knappast för söndagen heller. En koll på lördagskvällen och söndagsmorgonen visade dock att söndagen trots allt skulle bli nederbördsfri. Så det blev till att i bilen packa in fikaryggan, fotoryggan och stativet för färd mot sjön Åsnen och naturreservatet Bjurkärr, på gränsen mellan kommunerna Alvesta och Tingsryd. Det är en lite udda tid på året att besöka Bjurkärr, men jag var trots allt inte ensam. Ett par med hund hade gjort upp en eld och jag såg en annan med kamera där. Annars är naturreservatet med sin bokskog naturligtvis mest besökt på våren och sommaren.

Mitt huvudsakliga motivområde blev som planerat intima landskap och då mest motiv som många kanske upplever som (för) komplexa med grenar och annat som sticker in i bilden eller löper kors och tvärs över bildytan. Jag har en tanke bakom dessa ”risiga” bilder, men sedan är det en annan sak om jag lyckats gestalta detta… och sanningen sitter som bekant alltid hos betraktaren! Bilderna kanske bara upplevs som risiga och oorganiserade?

Ett avbräck var att mitt standardobjektiv (24-105 mm) efter tag blev opålitligt. Det kom då rosslande ljud från objektivet vid exponering och kameran rapporterade då ”error” tillsammans med den föga klarläggande informationen att kommunikationen mellan kameran och objektivet inte fungerar… Så det blev därefter bilder enbart med vidvinkeln. Kanske inte någon jättestor nackdel, men det innebar ändå vissa begränsningar för resterande del av utflykten. En ytterligare missräkning var att vinden friskade i och att det började regna, tidvis ganska intensivt. Så var det med den väderprognosen. Och objektivet – är det värt att reparera eller ska jag köpa ett nytt? Och i så fall vad ska jag då satsa på? Får börja med att ta kontakt med en verkstad…

[Klicka på valfri bild för att se den i större format.]

Annonser