Etiketter

, , , , ,

Den andra och sista dagen på Ölandstrippen vid Kristi himmelsfärdshelgen avstod jag från att stiga upp i gryningen. Det blev således en nästan normal morgon vad gäller sovtid och frukost. Efter städning av stugan drog tvärs över ön till naturreservatet Bödakustens västra, som ligger strax norr om Byrum som mest är känt för sitt raukfält (kolla gärna mitt blogginlägg från hösten 2013). Denna gång blev det inte några bilder på raukarna utan av naturen lite längre norrut. Jag som gillar träd i alla former, men gärna knotiga och förvridna, fick fotolustarna tillfredsställda med råge. Ja, kanske inte riktigt. Vid denna utflykt, som genomfördes mer eller mindre mitt på dagen, belönades vi inledningsvis med strålade sol från klarblå himmel vilket gjorde naturfotograferingen svår. En bit in på dagen drog det emellertid in moln vilket något underlättade fotoarbetet.

I den södra delen av naturreservatet är det sandstrand, en bit norrut övergår den till stenstrand. Ovan strandområdet är landskap småkuperat bevuxet med tallskog. På marken finns mycket vitmossa i södra delen och blåbärsris i den norra delen) och en mängd synnerligen fantasieggande och grafiskt tilltalande ”döda” träd (finns mest i den södra delen). Synd att ljuset inte var bättre vid detta besök. Önskar mig tillbaka hit med kvälls-, höst- eller vinterljus! Min bedömning är att detta naturreservat har väl så stor fotopotential som den mer kända Trollskogen!

På vägen tillbaka mot fastlandet stannade vi till vid Hallstorps hage för att leta efter Guckosko. Vi lyckades till slut hitta ett exemplar som precis var utslaget, vilket innebar att hela blomman var helt grönfärgad.  Därmed blev det en annorlunda bild av denna vackra orkidé.

[Klicka gärna på valfri bild för att se den och övriga i större format!]

Annonser