Etiketter

, , , ,

En söndagskväll för någon vecka sedan var det ganska mulet och blåsigt, men solen tittade fram då och då under eftermiddagen och kvällen. Bestämde mig för att sent på kvällen ta mig till Hissö med förhoppningen att molntäcket skulle släppa i nederkanten och att därmed ljuset från den nedåtgående solen dels skulle träffa träden och stenarna vid Hissös nordvästra strandkant, dels färga molnen vackert från undersidan. Det låter som ett drömscenario, men precis som de flesta drömmar slår de inte in. I alla fall inte denna gång. Men det blev några andra bilder ändå.

Kom lite för tidigt för solnedgången så det blev en fruktlös tur längs en vältrampad stig, tills jag vek av från stigen och hamnade i ett ”grönområde”. Äntligen något att jobba med! Dock fick jag snabbt sällskap av några ovälkomna bevingade varelser: mygg och knott. Naturligtvis fanns de där i det relativa lugnet och inte vid sjökanten där blåsten från väster störde dem alldeles för mycket.

Så närmade sig tidpunkten för solnedgång och det blev dags att placera sig på en bra plats. Insåg snart att solen inte skulle gå ner på det sätt jag önskade mig. Förklaringen till detta är tvåfaldig, dels lyfte inte molnen, dels försvann det mesta av solstrålarna bakom skogskanten på Helgö innan de fått den ”rätta” färgen. Men ett par kompositioner hann det bli, en före den officiella solnedgångstidpunkten och en lite efter. Helt klart olika ljusförhållanden!

Annonser