Etiketter

, , , ,

I dag är det exakt fem år sedan jag publicerade mitt första fotoblogginlägg på ulfsfotodagar.blogspot.se. Den bloggen höll jag i gång i tre år så när som på två dagar, då jag skapade en ny blogg men med samma inriktning hos wordpress, dvs. den blogg du läser just nu. Här publicerade jag det första inlägget den 15 maj 2014. Nu har jag publicerat totalt 333 inlägg med bilder från de flesta dagar jag skapat fotografiska bilder. Inga stora mängder inlägg, i genomsnitt drygt fem inlägg i månaden. Oftast har bilderna och en kort text publicerats någon/några veckor efter själva fotograferingen.

Nu har jag kommit till en punkt där jag känner behov av ta en ordentlig funderare på vad jag vill med min fotografering och hur jag vill använda bilderna. Detta behov har nu landat i beslutet att ta en paus i bloggandet och bildpubliceringar på Facebook; en paus som åtminstone kommer att sträcka sig över sommaren (oklart hur lång den kommer att vara ur min synvinkel…). Sedan är det fullt möjligt att jag återtar bloggandet, med eller utan större förändringar i inriktningen. Eller så kommer jag fram till att jag enbart eller delvis vill visa bilder i andra former. Att jag skulle sluta med fotograferandet är emellertid helt uteslutet, det ingår inte i mina övervägande om den fotografiska framtiden. Och med mycket stor säkerhet kommer mina motiv även fortsättningsvis vara hämtade från den mångskiftande och fascinerande naturen.

Bilderna i detta inlägg kommer från en tjänsteresa till Leksand i slutet av april. Bilderna visar ett och samma motiv i olika kompositioner. Motivet fann jag i Siljan, nära utloppet till Österdalälven. Det var lynnigt väder tidigare under dagen, så även på kvällen. Det var på vippen att jag stannade kvar på hotellet hela kvällen, men jag gick en lite sväng med den lilla kameran och tycker jag fick bra lön för det beslutet.

Önskar er alla en skön sommar!

[Kom ihåg att klicka på valfri bild och bläddra!]

Annonser