Etiketter

, , ,

Snart(?) är det definitivt vår, så det är hög tid att publicera säsongens sista vintriga bilder. Bilderna i detta inlägg är från familjens påskvistelse i Grövelsjön, allra längst upp i nordvästra hörnet av Dalarna. Huvudsaklig sysselsättning var turskidåkning på de många spår som fanns runt anläggningen. Det var inga problem att få olika långa och varierande rundor från ena dagen till den andra. Spåren ledde även till Norge, som bara ligger en kort bit från Grövelsjön. Tack och lov var det nästan vindstilla under våra dagar i Grövelsjön. Det kom en hel del pudersnö ena kvällen/natten. Det är enligt en av guiderna på anläggningen ovanligt att det kommer pudersnö i mitten av april och att fjällen är helt snötäckta, det brukar finnas ordentliga fläckar med barmark. På eftermiddagen kröp temperaturen upp till enstaka plusgrader, annars höll sig temperaturen under nollstrecket.

Ett oförglömligt besök på andra sidan gränsen gjordes i en våffelstuga, vars innehavare var en synnerligen barsk dam. Att hon uttryckte sina åsikter högt och tydligt avseende var man skulle sitta, snabbt stänga dörren, ordentligt borsta av snön utanför huset m.m. har sin förklaring: våffelserveringen var samma som hennes enrumsbostad! Någon mjölk till kaffet fanns inte, vispgrädde var ju mycket bättre att ha i kaffet enligt henne. Men baka mycket goda våfflor kunde hon, men det hade gärna fått vara hjortronsylt till våfflorna i stället för de två röda sylter som serverades. En annan händelse som lär sitta fast länge i minnet var att efter supén på påskafton ställer sig en ung kvinna mitt på en öppen yta på golvet och drar igång en enpersonsshow med poesi, sång och något som var ett mellanting mellan yviga rörelser och dans. Vilken överraskning! Vi googlade sedan hennes namn och fann att hon vunnit en tävling i poetry slam för något år sedan och det triggade mitt minne till att jag nog hade läst om henne i SJ:s tågtidning.

Under skidturerna blev det förstås en del fotostopp, men jag försökte med hänsyn till familjen begränsa antalet fotostopp och längden på dessa. Utöver dessa fotostopp på de gemensamma längre turerna tog jag ett par egna turer en av dagarna.

[Kom ihåg att klicka på valfri bild och bläddra runt och eventuellt ta upp dem i full storlek!]