Etiketter

, , , , ,

För ett par veckor sedan styrdes färden till Hanö, som man når med båt från Nogersund på Listerlandet i västra Blekinge. Efter båtturen på 25 minuter debarkerade vi i lätt regn för ett drygt dygns vistelse på ön. Efter inkvartering på vandrarhemmet gav vi oss ut i ett regn som tilltagit. Med regnkläder på gick färden mot sydost. Jag fastnade förstås mest i lövskogen, där jag med en viss eufori vistades i ”regnskogen”. Fukten gav en otroligt intensiv och vacker grönska som jag hoppas lyckas förmedla i de tre regnskogsbilderna. Jag besökte även klipporna vid Vindhalla inför den kommande morgonturen, men där var regnet alltför påträngande för att försöka ta några bilder (dessutom var klipporna förrädiskt hala, och jag ville inte upprepa tidigare bravader!).

Efter återkomst till boendet var det att hänga upp regnkläder och andra persedlar för torkning. Regnet avtog under kvällen för att under restaurangbesöket avta helt. Så kvällen slutade med en tur mot bönsäcken för lite sena kvällsbilder. De solstrålar som kikade fram när vi satt på restaurangen kom dock inte fram igen, men det var ända ett trevligt ljus på norra delen av ön.

Efter en kort natts sömn gick jag för att möta soluppgången vid Vindhalla. En molnrand vid horisonten och en i övrigt molnfri himmel gjorde emellertid att själva soluppgången inte blev vad jag hade hoppats på. Till en början. Sedan blev förutsättningarna bättre även om himlen för en stund var helt täckt av moln.

Efter någon timmes grynings- och morgonfotografering var det dags för frukost, utcheckning och vandring längs hela ön i gassande sol med fika och picniclunch. Detta begränsade fotomöjligheterna, men var njutbart på ett att sätt.

[Klicka gärna på valfri bild och bläddra mellan bilderna!]

Annonser